Broccoli met biefstuk en zwarteboontjessaus

Broccoli met biefstuk en zwarteboontjessaus

  • 250 g basmatirijst
  • 2 eetl. zwarteboontjessaus
  • 1 à 2 eetl. sambal manis
  • 4 eetl. droge sherry of witte wijn
  • 200 g kogelbiefstuk
  • 2 tenen knoflook uit de knijper
  • 4 eetl. lichte sojasaus
  • 1 ui, in grove flinters
  • 2 rode puntpaprika’s, in reepjes of stukjes
  • 400 g broccoli, in zeer kleine roosjes met wat steel

Week de rijst een half uur in koud water.
Roer in een kommetje de zwarteboontjessaus met sambal, sherry en 4 eetlepels water los.
Snijd de biefstuk in ragfijne flinters en meng die met de knoflook en de sojasaus.
Kook de rijst in ruim water met zout 8 à 9 minuten, giet af en laat afgedekt staan.
Verhit een wok, doe er de olie in en roerbak de groenten 4 minuten.
Giet er de saus bij, zet het vuur laag en dek de pan af.
Laat 4 minuten garen.
Draai dan het vuur hoog, voeg de biefstuk toe en schep om tot de rauwe kleur daarvan verdwenen is.
Serveer met de rijst.

Bron: Onno Kleyn

Terug