Braadstuk met honing-tijmsaus

Braadstuk met honing-tijmsaus

voor 6 personen

  • 1 stuk procureur, varkensbraadstuk รก 750 g
  • 50 g boter
  • snufje versgemalen zwarte peper
  • snufje zout
 
  • 10 cl fond (vlees)
  • 2 eetl. honing
  • 2 theel. tijm
  • 1 eetl. allesbinder

Dep het varkensbraadstuk met keukenpapier droog en bestrooi het met peper.
Verhit de boter in een hapjes of braadpan en bak het vlees in 5 - 7 minuten rondom goudbruin.
Neem het vlees uit de pan.
Roer de vleesfond, honing en tijm door de braadboter en leg het braadstuk terug in de hapjespan.
Smoor het op zacht vuur met het deksel op de pan in ca. 40 minuten gaar.
Voeg af en toe kleine scheutjes heet water toe.
Neem het vlees uit de pan, breng het varkens-braadstuk op smaak met zout & peper en laat het tenminste 10 minuten rusten, afgedekt met aluminiumfolie.
Snij het varkens-braadstuk in plakken.
Breng het achtergebleven braadvocht aan de kook en bind de jus met allesbinder tot een honing-tijmsaus.

Lekker met haricot verts en aardappelkroketjes.

Bron: Vlees.nl

Terug