Boeuf Stroganoff

Boeuf  Stroganoff

  • 500 g biefstuk of ossenhaas in reepjes
  • ½ theel. paprikapoeder
  • 2 uien, gesnipperd
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetl. bloem
 
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 rundvleesbouillontablet
  • 30 cl water
  • 20 cl crème fraîche
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • ca. 5 eetl. wodka (of meer naar smaak)

Kruid het vlees met peper, zout en de paprikapoeder.
Bak het vlees in een ruime koekenpan of hapjespan mooi rosé, leg op een voorverwarmd bord en dek af met alufolie.
Bak in dezelfde pan als het vlees de champignons en ui even aan.
Voeg de knoflook toe en laat alles bakken tot de champignons bruin zijn.
Strooi de bloem erover meng door elkaar.
Voeg de tomatenpuree en 30 cl water toe en verkruimel de bouillontablet boven de pan.
Roer alles goed door zodat je een gebonden saus krijgt.
Laat de saus nog een minuut of vijf op laag vuur pruttelen.
Roer de crème fraîche en de peterselie door de saus en voeg het vlees (met jus) toe.
Verwarm de wodka in een klein pannetje.
Zet de afzuigkap uit en steek de wodka aan.
Schenk de brandende wodka over de saus en roer door.

Lekker met rijst en sperzieboontjes.

Bron: LoveMyFood

Terug