Bloemkoolschotel

Bloemkoolschotel

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 1 kleine bloemkool
  • stukje prei
  • 150 g champignons
  • 150 g rundergehakt
 
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • paprikapoeder
  • ± 15 cl halfvolle melk
  • nootmuskaat

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes.
Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Kook de bloemkool in ± 8 minuten in weinig water net gaar.
Bak het gehakt in de margarine in een braadpan gaar en rul.
Bak de preiringen en de champignons enkele minuten mee.
Voeg de tomatenpuree en 10 cl water toe en warm dit goed door.
Maak het mengsel op smaak met peper en paprikapoeder.
Breng de melk aan de kook.
Maak van de aardappelen met hete melk een smeuïge puree.
Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
Schep de bloemkool erop en dek dit af met de rest van de puree.
Laat het gerecht onder een hete grill of in een voorverwarmde hete oven lichtbruin kleuren.

Tomatenpuree
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Bron: Voedingscentrum

Terug