Gegrilde biefstuk met teriyakisaus

Gegrilde biefstuk met teriyakisaus

  • 27½ cl sojasaus
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 3 eetl. wokolie
  • 500 g biefstuk (4 stuks)
  • 8 theel. rijstazijn
  • 4 theel. suiker
  • 4 eetl. geroosterde sesamzaden
  • ½ theel. zwarte peper

Meng 3 eetlepels sojasaus met de gembersiroop, 3 eetlepels wokolie en wat zwarte peper.
Marineer hierin de biefstukken (ca. 10 minuten).
Gril de biefstukken op of onder een hete grill of in een grillpan aan beide kanten bruin.
Bestrijk tussendoor met de marinade.
Verwarm voor de teriyakisaus 2 dl sojasaus met de azijn en de suiker.
Roer tot de suiker is opgelost.
Leg de biefstukken op 4 borden, schep de saus ernaast en strooi de sesamzaadjes erover.

Serveertip
Serveer deze gegrilde biefstuk met teriyakisaus met gewokte paddenstoelen en mihoen.

Variaties
Rood: 1½ - 2 minuten aan elke kant, rosé: 2 - 3 minuten aan elke kant of doorbakken: 3 - 4 minuten aan elke kant.

Bron: Conimex

Terug