Biefstuk met knoflook-roomsaus

Biefstuk met knoflook-roomsaus

  • 4 kogelbiefstukjes
  • 4 - 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 eetl. olijfolie
 
  • 25 cl slagroom
  • 25 g roomboter
  • 5 cl witte wijn

Zout de biefstukken en buiten de koelkast liggen.
Bak de knoflook zachtjes in 2 lepels olie tot hij goudbruin wordt, voorbij goudgeel, maar niet donkerbruin natuurlijk; dan zou hij bitter worden.
Voeg de room toe en laat bruisen tot sausdikte.
Draai het vuur uit.
Verhit de boter met 2 lepels olie en wacht tot de boter niet meer spettert.
Bak de biefstuk zoals je wilt.
Haal hem uit de pan en laat een minuut of 3 rusten onder aluminiumfolie.
Blus ondertussen het bakvet met de wijn.
Laat bruisen en goeddeels verdampen en voeg dan de roomsaus erbij.
Roer glad en serveer met de biefstuk.

Ik at het met tuinbonen met rode ui, overgoten met sesamolie.

Bron: Onno Kleyn

Terug