Biefstuk met kersen, paprika en dragon

Biefstuk met kersen, paprika en dragon

  • 150 g kersen
  • 1 rode paprika, in kleine reepjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. medium sherry
  • 2 eetl. granaatappelmelasse
  • harissa (Algerijns/Tunesische ‘sambal’) naar smaak
  • ¼ teen knoflook uit de knijper
  • 4 biefstukken
  • de fijngehakte blaadjes van 2 à 3 takken dragon

Ontpit de kersen en snijd ze in stukken.
Dat gaat overigens gelijk op, hoe wil je anders de pitten eruit krijgen.
Doe de olijfolie in een braadpannetje en smoor er de paprika in tot hij zacht is, in ongeveer 8 minuten, onder een deksel.
Doe er de drank bij en laat 5 minuten op laag vuur sudderen.
Voeg dan de granaatappelmelasse en kersen toe en breng op smaak met zout en flink harissa.
Doe er de knoflook bij en draai het vuur uit.
Zout de biefstukken en bak ze in half olie, half boter zoals je wilt.
Haal uit de pan en doe het kersenmengsel ervoor in de plaats.
Meng met het bakvet en warm kort door.
Voeg de dragon toe en serveer met de biefstukken.
Ik at er gebakken aardappels bij.

Dit recept werkt ook uitstekend met eendenborst, maar die had ik nu eens niet.

Bron: Onno Kleyn

Terug