Beethoven’s spinazie met karbonaden

  • 500 g “wilde” spinazie
  • 2 eierdooiers
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • boter
  • 1 dl runderbouillon
  • zout & peper
  • foelie
  • 250 g kalfsgehakt
  • 50 g rundermerg (of runderniervet)
  • ½ oud witbroodje
  • 3 eieren
  • 1 klein uitje
  • 1 teen knoflook
  • peper & zout
  • 1 ei
  • paneermeel
  • reuzel

Wat we moeten hebben zijn dus niet de jonge spinazieblaadjes, maar de zgn. “wilde” spinazie.
Die groeit niet in het wild, maar wordt geplukt als ze volgroeid is.
De bladeren zien er slordig en krullerig uit, vandaar dat “wilde”.
Was de spinazie grondig, net zolang tot er geen zand meer uit komt.
Dompel ze onder in heet water, kook ze in gezouten water, giet het af en hak het klein.
Smelt een klont boter in de pan.
Hak een uitje fijn en laat het wat bakken tot het glazig wordt.
Laat de boter wat opschuimen en doe de spinazie erbij.
Klop twee eierdooiers los met een kopje runderbouillon.
Giet het erbij en laat het even stoven.
Wrijf drie tenen knoflook fijn met een theelepel zout.
Dat mag door de spinazie, samen met wat foelie.
Voor de karbonaden neemt Magdalena 250 gram kalfsvlees van de schouder dat we vervolgens zelf fijn moeten hakken.
Wij gaan natuurlijk gewoon naar de slager voor een half pondje kalfsgehakt.
Bij die slager nemen we meteen 50 gram rundermerg mee of, als hij dat niet heeft, runderniervet.
Dat mengen we door het gehakt, samen met een half oud hard witbroodje (een “Semmel”), in water geweekt en uitgeknepen, 3 losgeklopte eieren, een zeer fijn gehakt klein uitje, een geraspt teentje knoflook en wat peper.
Dat kneden we goed dooreen en vormen er dan “Karbonadeln” van: kleine, ronde, platte schijven.
Die halen we door losgeklopt ei en paneermeel en bakken we in een ruime laag hete reuzel aan allebei de kanten fraai goudgeel.
Schep de spinazie op een schaal, leg er de karbonaden omheen en zet het op tafel.

Bron: Die Haus-Köchin”
Gepubliceerd door: Apropos

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug