Basisrecept witte asperges

Basisrecept witte asperges

  • 1500 g witte asperges
  • zout
  • 1000 g krieltjes
  • 4 gekookte eieren
  • 150 g boter
  • 400 g achterhammen
  • peper
  • nootmuskaat

Schil de asperges met een dunschiller tweemaal rondom.
Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af.
Bewaar de schillen en de uiteinden van de asperges voor het maken van een aspergebouillon.
Koken
Breng in een ruime pan een flinke hoeveelheid water met zout aan de kook, leg de geschilde asperges erin (ze moeten onder water liggen) en kook ze 10 minuten.
Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 - 15 minuten in het hete water staan, ze zijn dan pas gaar!
Kook intussen de krieltjes in ongeveer 15 minuten gaar.
Kook de eieren in kokend water halfzacht in ongeveer 7 - 8 minuten.
Pel ze en snijd ze fijn.
Haal de ham plakjes los van elkaar.
Smelt de boter op een laag vuur, deze mag niet bruin worden.
Haal de asperges uit de pan, laat ze iets uitlekken en leg ze op een voorverwarmde schaal, verdeel het ei en de ham erover.
Schenk tenslotte de gesmolten boter eromheen.
Serveer met de gekookte krieltjes, peper en nootmuskaat.

Bron: Verse Oogst

Terug