Auberginepuree met pittige noten en spekjes

voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 100 g spekjes
  • 250 g champignons
  • 120 g zilvervliesrijst
  • een handvol ongezouten notenmelange
  • olijfolie
  • een flinke theel. sambal oelek
  • zout & peper
  • 200 g kippendij
  • een scheutje droge witte wijn
  • een eetl. vissaus
  • een flinke eetl. chilisaus

Warm de oven op 180 °C.
Prik met een vork een aantal gaatjes in de aubergine (anders ontploft deze) en leg de aubergine 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Leg de spekjes er 15 minuten bij.
Haal het spek uit de oven en leg het op keukenpapier.
Maak de champignons schoon en snijd ze in tweeën of in kwarten.
Zet even opzij.
Zet de zilvervliesrijst op.
Neem de notenmelange en hak ze grof.
Verhit een scheut olijfolie en bak de noten samen met de sambal oelek tot ze lichtbruin zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe de pittige noten even in een kommetje.
Snijd de kippendij in stukjes en bak in dezelfde koekenpan.
Blus af met een scheutje droge witte wijn.
Voeg een eetlepel vissaus toe en een flinke eetlepel chilisaus.
Breng op smaak met zout en peper.
Bewaar de kip even in een kom.
Bak de champignons ook in dezelfde koekenpan en breng ze op smaak met zout en peper.
Voeg de kip toe en roer door.
Haal de aubergine uit de oven, snijd overlangs en haal het vruchtvlees eruit met een lepel.
Snijd het grof.
Voeg een scheutje olijfolie toe en een klein beetje zout en peper.
Schep de rijst op de borden, schep daar het champignon-kipmengels op (met het vocht), leg daar de aubergine op en garneer met de spekjes en pittige noten.

Bron: Doe maar gezond

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug