Aspergetaart

Aspergetaart

  • 300 g varkensvleesreepjes, ongekruid
  • 1 kg asperges, witte of groene
  • zout
  • peper, versgemalen
  • nootmuskaat
  • 6 plakjes bladerdeeg, diepvries
 
  • 1 prei
  • 1 eetl. slaolie
  • 4 eieren
  • 1 bakje crème fraîche
  • 75 g kaas, belegen, geraspt

Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien.
Schil de witte asperges (bij groene asperges alleen het onderste stukje eraf snijden), snij ze in kleine stukjes en kook ze in een laagje kokend water met een snufje zout in ongeveer 10 minuten bijna gaar.
Afgieten en laten uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed een lage aardewerken taartvorm (20 cm Ø) met het bladerdeeg.
Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem.
Snijd de prei in de lengte open, maar laat het ‘wortel-uiteinde’ er aan zitten, zodat je ze beter kunt wassen.
Snijd de gewassen prei vervolgens in smalle halve ringen.
Verhit de olie en roerbak hierin de vleesreepjes 3 minuten.
Voeg de prei toe en bak ze 3 minuten mee.
Klop de eieren met de crème fraîche los en voeg de kaas, wat zout, peper en wat nootmuskaat toe.
Vul de vorm met het vlees-preimengsel, de asperges en schenk er tenslotte het eiermengsel op.
Bak de taart midden in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
Snijd de taart in punten, warm of koud serveren.

Lekker met een salade van jonge spinazie.

Bron: Vlees.nl

Terug