Asperges met knapperige bacon

asperges met bacon (1K)

  • 1½ kg asperges
  • zout
  • 1 duopak krieltjes
  • 250 g bacon
  • 15 g boter
  • 4 scharreleieren
  • 1 zak aspergesaus
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie

Schil de asperges van het kopje naar beneden en breek of snijd het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf.
Kook de asperges in water met zout, afhankelijk van de dikte, in 15 - 20 minuten gaar.
Kook de krieltjes in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Bak intussen de bacon in de boter knapperig uit.
Kook de eieren in ± 8 minuten hard.
Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten.
Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de afgegoten asperges op een schaal.
Schenk de saus erover, verdeel de bacon erover en leg de eiparten ertussen.
Bestrooi de krieltjes met de peterselie en serveer ze bij de asperges.

Bron: Smulweb

Terug