Argentijnse gebraden lamskarbonades

Argentijnse gebraden lamskarbonades

  • 12 lamskarbonades zonder vet
  • zout
  • vers gemalen 4-seizoenen peper
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 rode of groene paprika's
  • 6 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote rode Spaanse peper
 
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 200 g champignons
  • 3 trostomaten
  • 3 eetl. witte wijn
  • 25 cl kippenbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree van 68 gram
  • 2 eetl. verse blaadjes rozemarijn

Snijd de sjalotjes in blokjes.
Snijd het kontje van het teentje knoflook en geef er vervolgens een klap met de platte kant van het mes op het teentje knoflook.
Verwijder het harde vlies van de knoflook.
Hak de knoflook ragfijn.
Snijd de rode Spaanse peper in de lengte doormidden.
Verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snij de rode Spaanse peper fijn.
Snij de champignons in plakjes.
Was de trostomaten en snijd ze in 8 partjes.
Haal de blaadjes rozemarijn van de takjes.
Hak de blaadjes rozemarijn fijn.
Verwarm de oven voor op 180 ⁰C.
Breng de lamskarbonades op smaak met zout en 4-seizoenen peper.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote stoofpan met zware bodem op een middelhoog tot hoog vuur.
Voeg het vlees in porties toe, en laat het snel bruinen.
Leg de lamskarbonades opzij.
Voeg de paprika's toe en dek de pan af.
Laat alles 10 minuten bakken terwijl u regelmatig de paprika's omdraaid.
Haal ze uit de pan.
Halveer ze en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Leg de gehalveerde paprika's opzij.
Verhit de rest van de olijfolie in de stoofpan op een middelhoog vuur.
Voeg de sjalotjes, knoflook en de rode Spaanse peper toe en laat het 2 minuten bakken.
Voeg de gedroogde oregano, plakjes champignons en de partjes trostomaat toe, en laat het nog 2 minuten bakken.
Voeg de witte wijn, kippenbouillon, tomatenpuree en de rozemarijn toe.
Breng het aan de kook en laat het 3 minuten sudderen.
Verdeel de lamskarbonaadjes erover, en leg de paprika's daar bovenop.
Dek de stoofpan af met aluminiumfolie en plaats het in de oven.
Laat het gerecht 20 à 30 minuten bakken in de oven, of tot het vlees gaar is.

Serveer met groenten of een salade en gekookte jonge aardappelen of witte rijst.

Bron: De Happy Chief Cook

Terug