Afhappakketjes met bataat en verse kruiden

Afhappakketjes met bataat en verse kruiden

  • 2 struiken paksoi
  • 200 g kogelbiefstuk of een vegetarische vervanger
  • 500 g bataat (zoete aardappel), geschild, in blokjes
  • 6 lepels sesam- of neutrale olie
  • 5 eetl. oestersaus
  • 5 eetl. lichte sojasaus
  • 4 eetl. limoensap
  • circa 1 eetl. sambal oelek
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 300 g taugé
  • genoeg tarwetortilla’s of Libanees brood (Turkse winkel)
  • blaadjes kropsla
  • veel verse munt, koriander, (Thaise) basilicum, platte peterselie. . .

Snijd de paksoi klein en houd de steel apart van het blad.
Gril (of bak) de biefstukjes kort aan alle kanten en laat ze afkoelen.
Bak de blokjes bataat bestrooid met zout rustig gaar in een koekenpan in 2 lepels olie, afgedekt, in circa 10 minuten.
Roer in een kopje oestersaus en soja los met het limoensap en sambal naar smaak.
Snijd de biefstukken in zo dun mogelijke reepjes.
Meng met het oestersausmengsel.
Bak in een wok of grote koekenpan op je hoogste vuur in 4 lepels olie de stukjes paksoisteel met de knoflook 2 minuten.
Voeg dan de reepjes blad, grootste deel van de taugé en de blokjes bataat toe.
Roerbak 3 minuten.
Doe de biefstuk en de saus erbij en verhit nog even goed door.
Aan tafel legt iedereen op een tortilla of stuk Libanees brood een blad sla en dan wat van het gerecht.
Bekroon met achtergehouden rauwe taugé en veel groene kruiden.
Vouw dicht en hap af.

Bron: Onno Kleyn

Terug