Mexicaanse aardappeltjes met tartaar en tomatensalsa-salade

Mexicaanse aardappeltjes met tartaar en tomatensalsa-salade

voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zak CêlaVíta Oma’s opbakaardappeltjes (450 g)
  • 2 ½ theel. Mexicaanse kruidenmix
  • 4 eetl. olijfolie
  • 400 g pomodori-tomaten
    (ook wel romatomaten genoemd)
  • 1 kleine rode peper
  • klein bosje verse peterselie
  • 1 eetl. boter of margarine
  • 2 tartaartjes

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Pel de ui en de knoflook.
Bewaar een kwart van de ui voor de salade.
Snij de rest in kleine partjes.
Halveer de knoflook.
Plet de aardappels een beetje met een pureestamper.
Schep de ui, knoflook, 2 theelepels Mexicaanse kruiden en 2 eetlepels olie door de aardappels en doe ze over in een bakblik.
Bak de aardappels in de oven in ongeveer 20 minuten gaar en krokant.
Schep ze af en toe om.
Snij ondertussen de tomaten in kleine blokjes.
Snipper het achtergehouden stukje ui.
Snij de rode peper open, verwijder de zaadlijst en snij het vruchtvlees in dunne halve ringetjes.
Knip de peterselie fijn.
Meng de rode peper, ui, peterselie en rest van de olie door de tomaten.
Breng op smaak met wat zout.
Verhit de boter in een koekenpan.
Bestrooi de tartaartjes met zout en een beetje Mexicaanse kruidenmix.
Bak de tartaartjes in 5 minuten bruin en rosé.
Serveer de Mexicaanse aardappels met de tartaartjes en de tomatensalade.

Variatietip
deze pittige aardappels smaken ook heerlijk bij gegrild vlees (van de barbecue).

Bron: CêlaVíta

Terug