Aardappelgratin met tomaat en aubergines

Aardappelgratin met tomaat en aubergines

  • 8 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 2 aubergines
  • 6 tomaten of 1 blik gepelde tomaten
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
 
  • 2 eetl. salie of tijm
  • 100 g geraspte kaas (naar keuze)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. grof zeezout
  • peper
  • zout

Snijd de aardappelen en de aubergines in schijfjes van 5 mm.
Bestrooi de aubergines met zeezout, laat ze 30 minuten rusten, spoel ze af met water en dep ze droog.
Hak de ui en de look fijn.
Stoof ze in olijfolie, voeg de tomaten en de groentebouillon toe.
Laat even sudderen en breng op smaak met peper en zout.
Leg een laagje aardappelschijfjes in een ovenschaal en daarna een laagje aubergines.
Bestrooi met de helft van de fijngehakte salie of tijm.
Overgiet met de helft van de tomatensaus.
Herhaal dit en werk af met een laagje kaas.
Gaar alles gedurende ± 50 minuten in een voorverwarmde oven op °C.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug