Aardappelgratin met gedroogde paddestoelen

Aardappelgratin met gedroogde paddestoelen

  • 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 kg vastkokende aardappels
  • handjevol verse munt, fijngehakt
  • 100 g doorregen spek, in reepjes
  • beetje olie
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 eieren
  • 2 dl zure room

Week de paddestoelen een kwartier in een beetje warm water.
Verwarm de oven op 180 °C.
Schil de aardappels en rasp ze grof.
Giet het teveel aan losgekomen vocht weg.
Meng de piepers met de munt, zout & peper.
Bak het spek in een drupje olie tot het kleurt, voeg de uitgeknepen paddestoelen en de uien toe en bak die laatste glazig op niet te hoog vuur, onder een deksel.
Meng met de aardappels en de losgeklopte eieren en doe alles in een ingevette ovenschaal.
Bak ongeveer een uur in de oven.
Roer de zure room los en serveer erbij.

Bron: Onno Kleyn

Terug