Bijzondere aardappel met spruitjes en slavink

Bijzondere aardappel met spruitjes en slavink

  • 1½ kg bijzondere aardappel - Bleue d'Artois (bio)
  • 2 spruitjes op stam
  • 4 slavinken
  • 2 witte uien
  • paar takjes verse tijm
  • handje pecannoten
  • peper & zout
  • olijfolie

Verhit de oven op 180 °C.
Was de aardappelen en de spruitjes en ontdoe de spruitjes van hun harde kontjes.
Leg de aardappelen in een ovenschaal en giet er wat olijfolie overheen en leg de takjes tijm ertussen.
Kruid met peper en zout.
Zet de aardappelen in de voorverwarmde oven en laat gaar worden in ongeveer 30 minuten, blijf tussendoor omscheppen.
Kook de spruitjes kort tot ze beetgaar zijn, giet af en spoel af met koud water zodat ze niet verder garen.
Hak ondertussen de pecannoten grof en snipper de ui.
Verhit twee pannen met olijfolie en bak in de ene pan de slavinkjes en fruit in de andere pan je ui.
Voeg de spruitjes bij het uitje en bak mee.
Voeg wanneer de spruitjes gaar zijn de pecannoten toe, bak kort mee en breng op smaak met zout & peper.
Serveer de slavinken met de spruitjes en bijzondere aardappelen.

Tip
Lekker met jus van de slavinken.

Bron: Willem&Drees

Terug