Aardappel roerbak met worst

Aardappel roerbak met worst

  • 270 g (gekruide) worstjes
  • 600 g aardappelpartjes of schijfjes
  • 2 paprika’s
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 150 g maïs uit blik
 
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 à 2 theel. paprikapoeder
  • scheutje olijfolie
  • peper & zout

Snijd de worstjes in stukken bak in een wokpan of hapjespan in een klein beetje olijfolie rondom bruin.
Haal ze uit de pan en zet apart.
Hak de ui en knoflook fijn en fruit ze in dezelfde pan in het vet van de worstjes.
Voeg de aardappeltjes toe en bak al een omscheppend een minuut of 12.
Je kunt ze ook kort voorverwarmen in de magnetron of een paar min koken in een pan water zodat ze sneller gaar zijn.
Snijd de paprika in stukjes en voeg toe aan de aardappeltjes.
Breng het gerecht op smaak met flink wat peper, zout en paprikapoeder.
Voeg de laatste 2 minuten de cherrytomaatjes en de uitgelekte maïs toe.

Bron: Leuke Recepten

Terug