Aardappel Gröstl

Aardappel Gröstl

voor 2 personen

  • 2 uien
  • 250 g gerookt varkensvlees hals
  • 500 g gekookte aardappelen (van de vorige dag)
  • ½ tros gekrulde peterselie
  • 2 eetl. geklaarde boter
  • zout & peper

Snijd uien doormidden en snijd ze in repen.
Snij het gerookte varkensvlees in stukjes van 2 cm.
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van ½ cm dik.
Trek de peterseliebladeren van de stengels en hak ze grof.
Verwarm 1 eetlepel geklaarde boter in een grote pan.
Bak uien en augurken 5 minuten op middelhoog tot hoog vuur en houdt ze apart.
Verhit 1 eetlepel geklaarde boter in een pan en bak de aardappelschijfjes aan weerszijden goudbruin, zout & peper.
Meng de uien-augurkenmengsel en het gerookte varkensvlees en verhit kort.
Kruid de Gröstl zo nodig met peper en zout en bestrooi het met peterselie.

Tip
Het perfecte formaat moet aan de buitenkant knapperig en aan de binnenkant mals zijn.
Zo werkt het: niet te veel aardappelen in de pan, grotere hoeveelheden in twee porties bakken.
Dan liggen de plakjes niet op elkaar en bruinen gelijkmatig.
Houd ondertussen de tweede helft warm.
Een grote gietijzeren pan is ideaal voor Gröstl.

Bron: essen & trinken

Terug