Zurkelsoep

Zurkelsoep

  • 1 l water
  • 200 g jonge zuring blaadjes
  • 20 g bakboter
  • 1 grote aardappel
  • 1 ui
  • 1 laurierblaadje
  • naar smaak wat lichte room
  •  
    • kruiden
  • peper
  • blokje groentebouillon

Spoel de zurkel grondig en hak de blaadjes fijn.
Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.
Pel de ui en snijd deze ook in kleine stukjes.
Laat de boter smelten in een grote kookpot en stoof hierin de zurkel gedurende een paar minuten.
Voeg de blokjes aardappel, de ui, het water, laurierblaadje en bouillonblokje toe en kruid met wat peper.
Laat de soep een 15 tal minuten koken.
Verwijder het laurierblaadje en mix de soep fijn.
Kruid eventueel de soep nog wat bij en voeg naar eigen smaak wat room toe net voor het opdienen.

Bron: Tuinadvies.nl

Terug