Zurkelpuree met pladijs

Zurkelpuree met pladijs

  • 600 g pladijsfilets
  • 1 ei
  • 2 eetl. bloem
  • 100 g broodkruim
  • 4 partjes citroen
  • peper & zout
  • frituurpan met nieuwe olie
    • voor de aardappelmousseline
  • 500 g aardappelen
  • 50 g zurkel
  • 50 g daslook
  • 20 cl melk
  • 50 g boter
  •  
    • voor de kruidenmayonaise
  • 10 cl mayonaise
  • ½ sjalot
  • 1 eetl. gesneden bieslook
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • 1 eetl. gesneden dragon
  • 1 eetl. kappertjes

Spoel de pladijsfilets, dep droog, haal eerst door bloem, dan door losgeslagen ei en vervolgens door broodkruim.
Kook de aardappelen, giet af en laat drogen, haal door een roerzeef en roer er de melk onder.
Spoel de zurkel en daslook, stoof kort in boter en voeg bij de aardappel, breng op smaak met zout & peper.
Maak de mayonaise aan met de kruiden en de kappertjes.
Frituur de pladijsfilets in olie, laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout & peper.
Schik de filets op borden, ernaast de aardappelmousseline en serveer de kruidenmayonaise afzonderlijk.

Bron: Flandria
Gepubliceerd door: Tuinadvies.nl

Terug