Zuringsaus

Zuringsaus

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • enkele blaadjes peterselie
  • bosje zuringblad, ontdaan van dikke nerf en grof gehakt
  • scheut droge witte wijn
  • 1 eetl. crème fraîche
  • klontje boter
  • beetje olijfolie
  • peper & zout

Neem een sauspan, smelt de boter met wat olijfolie en smoor de sjalot glazig, niet bruin.
Voeg de zuring er aan toe.
Als ze geslonken is de scheut wijn erbij doen en de crème fraîche.
Pureer met een staafmixer en laat wat inkoken.
Breng op smaak met peper en zout.
De saus kan opgewarmd worden als het zover is.

Opmerkingen
Zuring verkleurt bij verhitting altijd van fris groen naar legergroen. Hoe de kleur te behouden? Geen idee.
Variant: geen crème fraîche maar kookroom gebruiken.

Bron: MergenMetz

Terug