Groenlof of zuckerhut met seitan

  • 1 krop groenlof of zuckerhut
  • 1 ui, gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 theel. gemalen komijn (djintan)
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 2 tot 3 eetl. citroensap
  • 350 g seitan (pot)
  • 2 theel. kaneel
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Was de groenlof en snijd ze in smalle reepjes.
Fruit ui, knoflook, kerrie en komijn in wat olie.
Voeg seitan toe (even uit laten lekken), besprenkel het geheel met citroensap en voeg kaneel toe.
Roerbak het geheel ongeveer 5 minuten.
Schep de groenlof erdoor en laat alles onder regelmatig omscheppen in 5 tot 10 minuten beetgaar stoven.
Breng op smaak met peper en zout.
Lekker met rijst.

Variatie met vlees
In plaats van seitan kunt u ook (lams)gehakt in dit recept gebruiken.

Bron: Odin recepten

Terug