Zoete paarse aardappelenpuree

Zoete paarse aardappelenpuree

voor 4 à 6 porties

  • 2 tot 3 grote zoete paarse aardappelen, ca. 1 kg geschild en gehakt
  • 8 cl slagroom, verwarmd
  • 60 g ongezouten boter, gesmolten
  • 2 eetl. esdoornsiroop
  • ½ theel. gemalen kaneel
  • mespunt kardemom
  • zout naar smaak
    • voor de garnering
  • ⅓ eetl. geroosterde pecannoten, gehakt
  •  
    • voor de esdoornboter
  • 6 g ongezouten boter, gesmolten
  • 2 eetl. esdoornsiroop

Plaats de aardappelen in een grote pot en vul ze met water.
Plaats de pot op een hoog vuur en breng aan de kook.
Kook de aardappelen gaar, 20 à 25 minuten.
Giet de aardappelen af en plaats ze terug in de pot.
Voeg room, boter en een snufje zout toe en pureer met een aardappelstamper of met een elektrische handmixer tot de gewenste consistentie is bereikt.
Roer er esdoornsiroop, kaneel en kardemom door.
Breng op smaak met zout.

Voor de esdoornboter
Roer de boter en de siroop door elkaar tot ze goed gemengd zijn.
Schep de aardappelpuree in een grote kom en besprenkel met esdoornboter.
Werk af met een beetje pecannoten en serveer.

Bron: Spoon Fork Bacon

Terug