Zoete aardappeltaart

zoete_aardappeltaart (3K)

  • 8 zoete aardappelen
  • 300 g gerookte spekblokjes
  • 5 eikes vers van de pers
  • 1 ajuin
  • 2 stengels porei
  • een flinke scheut room
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • 1 soepl. graanmosterd

Schil de zoete aardappels kook deze beetgaar in licht gezouten water en giet af.
Laat een beetje afkoelen en snijd in schijven, houd een aardappel aan de kant en snijd deze in blokjes.
Porei in fijne ringen snijden.
Ajuin in fijne ringen snijden.
Spek krokant aanbakken hou deze even aan de kant en bak de groenten in dezelfde pan, desnoods wat boter toevoegen.
Meng het spek met de groenten en de aardappel in blokjes gesneden.
Klop de eieren los met de kruiden, room en mosterd.
Neem een taartvorm besmeer deze goed met boter vul de bodem en rand met de schijven aardappel.
Nu de vulling erin verdelen daarna de eimassa er overgieten.
Zet deze taart in een voorverwarmde oven op 180 °C.
De taart is klaar als het ei volledig gestold is.
Degene die het wensen kun je er dik gesneden roggebrood bij serveren.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug