Zoete aardappelen uit de oven met soja-honingglazuur

zoete_aardappelen_honingglazuur (2K)

  • 400 g zoete aardappelen, geschild
  • 4 eetl. zonnebloem- of maïsolie
  • 1 theel. sesamolie
  • voor het soja-honingglazuur
  • 2 eetl. vloeibare honing
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 theel. sap van geraspte gemberwortel
  • 1 eetl. geroosterd sesamzaad

Verwarm de oven voor op 180 °C (gasovenstand 4).
Snijd de aardappelen in stukjes ter grootte van een ijsblokje.
Leg de blokjes in een enkele laag op een bakplaat en besprenkel ze met de zonnebloem- of maïsolie en de sesamolie.
Hussel de aardappelen met je handen door elkaar en bestrooi ze met zout.
Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de aardappelblokjes 30 tot 40 minuten, tot de randjes krokant beginnen te worden.
Verwarm de grill op de hoogste stand voor.
Roer voor het glazuur honing, sojasaus en gembersap door elkaar.
Sprenkel het mengsel over de aardappelen en zet ze nog eens 10 minuten onder de grill.
Schud de aardappelen af en toe om.
Strooi vlak voor het serveren de sesamzaadjes erover.

Tip
'Om het sap uit de gemberwortel te halen, moet je het stuk wortel gewoon uitpersen en de vezelige vaste bestanddelen weggooien.' - Kimiko Barber
Uit het kookboek 'Japans puur & eenvoudig' van Kimiko Barber - okoko recepten

Bron: Okoko recepten

Terug