Zevenbladsoep - I

  • een vergiet vol zevenbladblad
  • 2 eetl. (olijf)olie
  • een fijngesneden teentje knoflook
  • 1 l bouillon
  • een snufje zout en peper

Pluk een vergiet vol zevenbladblad.
Zorg ervoor dat je alleen blad plukt dat er gezond uitziet.
Verhit in een (soep)pan en fruit hierin.
Voeg 1 liter bouillon toe en breng het aan de kook.
Was de bladeren in ruim water.
Zet de bouillon laag als het kookt en voeg de zevenblad toe.
Breng het nogmaals onder voortdurend roeren aan de kook.
Zet het laag en doe de deksel op de pan.
Laat de soep 15 tot 20 minuten zachtjes koken.
Als je veel groot blad hebt gebruikt, dan laat je het 20 minuten koken.
Heb je veel klein blad gebruikt, dan is 15 minuten genoeg.
Zet de warmtebron uit en pureer de soep in een keukenmachine of met de staafmixer.
Voeg naar smaak eventueel nog een snufje zout en peper toe.

Bron: Plantenliefde


Zevenbladsoep - II

Zevenbladsoep

  • 1 grote ui, geschild en klein gesneden
  • 2 tenen knoflook, gesneden, (of een handvol look-zonder-lookblad)
  • 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 50 g bruine champignons, wat klein gesneden
  • 2 fikse handen vol zevenblad, goed gewassen en grof gesneden
 
  • 1 l groentenbouillon
  • scheut olijfolie
  • scheutje kookroom, peper en zout
  • En optioneel nog ander groen, als bijv. brandneteltoppen

Neem een stevige pan en smoor de ui op middelhoog vuur glazig.
Voeg de paddenstoelen toe en knoflook – indien u look-zonder-look gebruikt, dit blad later samen met het zevenblad toevoegen.
Voeg de aardappelblokjes toe en roerbak een paar minuten.
Doe dan de bouillon erbij en breng aan de kook.
Kook totdat de aardappelblokjes ongeveer gaar zijn.
Doe dan het blad er in.
Kook nog vijf minuten en pureer.
Doe er een scheutje kookroom in en breng op smaak met peper en zout.

Opmerkingen
Een keer zonder champignons gemaakt.
Vergeten.
Geen knoflook gebruikt, wel brandneteltoppen.

Bron: MergenMetz

Terug