Zevenbladquiche

Zevenbladquiche

  • deeg voor quiche
  • 2 x een vergiet vol zevenblad
  • uitje
  • ca. 10 cl room
  • 2 eieren
  • stukje oude (boeren)kaas, of Parmezaan of zo
  • olijfolie
  • peper & zout

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pluk de blaadjes van de zevenblad en zet ze met een flinke schep zout onder water.
Door het zout zullen eventueel meegeplukte insecten gedood worden.
Laat de zevenblad uitlekken in een vergiet.
Bekleed de quichevorm met bladerdeeg en bak het deeg in 10 tot 15 minuten voor in de hete oven.
Snipper het uitje en stoof deze in een ruime pan in wat olijfolie glazig.
Voeg de zevenblad toe en kijk toe hoe snel het slinkt.
Voeg de room toe en laat een minuut of 10 smoren.
Rasp de kaas, klop de eieren los met peper en zout en meng de kaas en eieren.
Meng dit mengsel door het gestoofde zevenblad.
Vul hiermee de quiche en laat de zevenbladquiche in nog eens 20 minuten verder garen in de oven.

Bron: Edith Dourleijn
Gepubliceerd door: Wroeten.nl

Terug