Zevenblad frittata

  • 1 grote aardappel (halfgaar gekookt en in stukjes)
  • ½ courgette in blokjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 flinke hand zevenblad in reepjes
  • 4 eetl. extra virgine olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • zout & peper
  • 12 eieren
  • 10 cl slagroom

Verwarm de oven voor op 170 °C.
Verhit de olijfolie in een hapjespan die in de oven kan, op een gemiddelde vlam en voeg de aardappels, ui en courgette toe, en zout en peper.
Laat het iets bruinen.
Meng de eieren en de room, goed lang mixen, dan krijg je luchtige frittata.
Vermeng de knoflook en het zevenblad erdoor.
Voeg het ei-mengsel toe aan de groenten in de pan en laat op een laag vuur halfgaar worden.
Zet dan de pan in de oven en sprenkel de kaas erover, laat het binnen 10 minuten gaar worden en zet dan de grillfunctie even aan voor een lekker bruin korstje.

Bron: Herba Sanitas

Terug