Zeekoolpannenkoek

  • 500 g spruiten van zeekool
  • 500 g aardappels
  • 2 bosjes lente-uitjes
  • 100 g boter
  • 4 eieren
  • 8 cl slagroom
  • 50 g speltmeel 630
  • zout & peper
  • kruidenenmengsel, naar behoefte

Was de zeekool, snijd in reepjes, kook in gezouten water gedurende 8 minuten.
Schil en kook de aardappelen, of neem de aardappelen van de dag ervoor.
Was de lente-uitjes en snijd ze in kleine ringen.
Smelt de boter.
Klop de eieren, voeg de room, boter en bloem toe.
Het deeg heeft een vloeibare consistentie.
Vul in een bakvorm met een hoge rand de aardappelen in plakjes, leg er de zeekool op en de uienringen erop.
Giet dan het deeg eroverheen en bak op 180 - 200 ┬░C gedurende 15 minuten.
Bak een kwart van de ingredi├źnten in de pan.
Dek de pan af en bak op laag vuur gedurende 5 minuten, niet draaien.

Bron: Chefkoch

Terug