Zandtaartjes met kweepeer

zandtaartjes_kweepeer (2K)

voor 12 personen

  • 175 g boter
  • 75 g witte basterdsuiker
  • vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 250 g bloem
  • 100 g rietsuiker
  • 1 pot kweepeercompôte
    (of maak onderstaand recept)

Schil de kweepeer, haal de klokhuizen er uit en kook ze in de pan tot een compôte op gematigd vuur gekookt.
Wij zijn gewend met minimaal suiker dus doe er naar eigen smaak suiker in.
Wat steranijs en kaneel er in maar kan ook met verse vanille, kaneel of zelfs wat kruidnagel of ook lekker koekkruiden.
Met al deze varianten kun je deze taartjes maken.
Zo heb ik eigenlijk ook nooit het zelfde taartje/gebakje.
Beboter het blik voor de taartjes met wat boter.
Meng boter, suiker, vanille zout in een kom zacht.
Zeef de bloem en kneed het tot een soepele bal en laat in de koelkast 1 uur rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Ik heb toen het deeg uitgerold en rondjes uitgestoken en die op de bodem gelegd.
De kanten met een strook deeg belegt en aan de bodem vast geduwd.
Toen de vormpjes met kweepeercompôte gevuld en bestrooid met ruwe rietsuiker voor het krokante dekseltje.
Bak de taartjes nu ongeveer 15 minuten.

Bron: Auwra
Gepubliceerd door: Okke van Amerongen

Terug