Zandkoekjes gevuld met kweepeerjam

zandkoekjes_kweepeerjam (2K)

voor 8 personen

  • 115 g boter
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • ½ theel. bakpoeder
  • pot kweepeerjam

Maak de kweepeerjam volgens het recept op de website.
Verwarm de oven voor tot 175 °C / gasstand 2 / 3.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Bakplaat met zandkoekjes gevuld met kweepeerjam.
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding.
Klop de boter met de suiker tot een bleke, luchtige massa.
Klop het ei erdoor.
Zeef de bloem met het bakpoeder en roer hem door de botermassa.
Vorm balletjes van het deeg en leg ze met 5 cm tussenruimte op de bakplaten.
Druk met de wijsvinger een kuiltje in elk koekje en vul het holletje met een beetje jam.
Bak de koekjes in 10 minuten lichtbruin.
Laat ze op een rooster afkoelen en smullen maar!

Opmerking
Jan Pieter Muys mailde dit mij met dit lekkere recept en deze leuke foto.
Volgens Jan Pieter: "Een heerlijk recept en erg leuk met de kinderen te maken!"
Jan Pieter, super bedankt voor dit leuke recept.
Ik denk dat veel mensen de voorraad kweepeerjam gaan gebruiken om deze lekkere koekjes te maken.

Bron: Okke van Amerongen

Terug