Woudboontjes met appel

Woudboontjes met appel

  • 500 g woudbonen
  • zout
  • 300 g vetspek in plakjes
  • 4 moesappelen
  • 3 eetl. stroop

Was de bonen en laat ze een nacht weken.
Breng de bonen in het weekwater met wat zout aan de kook.
Gedurende ruim een uur doorkoken.
Bak het spek langzaam uit.
Schil de appelen, verwijder klokhuizen en verdeel de appels in partjes.
Breng de partjes in een aparte pan aan de kook gedurende een paar minuten.
Giet de bonen af en schep de appelpartjes erdoor.
Roer de stroop erdoor en presenteer de bonen met appeltjes met het uitgebakken spek.
Geef het spekvet er apart bij.

Tip
Neem in plaats van vetspek gewoon een speklapje.
Giet het spekvet alvorens het gerecht op te dienen er doorheen.
Even roeren en opnieuw afgieten.
Dan heb je wel de smaak van het bakvet maar niet alle vettigheid.
Vind je dat nog te vet meng dan gekookte hamblokjes door het recept in plaats van de speklappen.

Bron: Lekker - Frysk

Terug