Woudboontjes in de puree

Woudboontjes in de puree

vegetarisch

  • 500 g woudboontjes
  • 500 g rundergehakt
  • 1½ kg aardappelen
  • 2 middelgrote uien
  • (eventueel rode of groene paprika)
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • kruiden naar keuze
  • boter
  • paneermeel

Was de woudbonen een dag tevoren in de week in 1½ water.
Kook de bonen met wat zout gaar in het weekwater.
Kook tegelijk de aardappels gaar.
Verwarm de oven voor op 160 à 180 °C.
Snijd de uien in kleine stukjes.
(Snijd de paprika tot kleine stukjes.)
Bak de uienstukjes glazig, bak de paprikastukjes mee.
Braad hier het gehakt doorheen tot het rul is.
Voeg hieraan zout, peper en kruiden toe, naar eigen smaak.
Als de aardappels gaar zijn, maak er dan puree van, met wat nootmuskaat erdoor.
Doe de gaar gekookte boontjes in een ovenschaal.
Doe daaroverheen het gehakt.
Tenslotte daaroverheen de aardappelpuree.
Strijk de puree glad of maak er met een vork mooie streepjes in.
Verspreid wat stukjes boter over de aardappelpuree.
Strooi er een dun laagje paneermeel over.
Bak de bonenschotel in 15 à 20 minuten in de oven tot er een mooi bruin korstje boven op zit.

Eet de bonenschotel samen met rauwkost en/of komkommer.

Bron: Lekker - Frysk

Terug