Woudboontjes-fantasie

Wâldbeantsjes-fantasie

Woudboontjes-fantasie

  • 500 g woudboontjes
  • 250 g mager spek in blokjes
  • 2 dikke uien
  • 500 g champignons
  • 4 grote augurken
  • een flinke handvol zilveruitjes
  • voldoende margarine
  • mosterd

Zet de boontjes ongeveer 15 tot 20 uur van te voren in de week.
Kook de boontjes gaar en doe de helft ervan in de diepvries.
Bak in een koekenpan de magere spekblokjes in een klein stukje margarine.
Bak in een andere koekenpan de in blokjes gesneden uien en plakjes champignons in een klein beetje margarine.
Snijd de augurken in kleine blokjes en snij de zilveruitjes in vieren.
Laat in een steelpan een 50 gram boter smelten.
Doe in de vier borden eerst de boontjes.
Op de boontjes doe jeeerst de gebakken spekjes, daarna de gebakken uitjes en champignons en daarop komen de in stukjes gesneden augurken en zilveruitjes.
Dan kun je indien nodig er nog een lepeltje gesmolten boterjus erover heen doen.
Wie ervan houdt, kan er mosterd bij doen.

Variatie
Voeg een pakje gewelde macaronimix toe aan de uien/champignons en bak dit mee.
Verder kun je nog gebakken en geruld gehakt toevoegen en een rookworst.

Bron: Lekker - Frysk

Terug