Woudbonensalade

Woudbonensalade

vegetarisch

  • 150 g gekookte reade krobben
    (bepaald soort woudbonen)
  • 270 g zure appel, granny smith of goudrenet
  • 1 banaan
  • 150 g (=3 middelgrote) tomaten
  • 150 g studentenhaver
  • 20 cl dressing mager
  • 50 cl gemberstroop
  • 1 eet. grove mosterd
  • 20 slagen met de pepermolen
  • zout naar behoefte
  • 1 mandarijn, frisser: 1 eetl. cranberry-compote
  • 2 eieren of meer
  •  
    • garnering
  • druiven zonder pit
  • veel trosjes rode bessen
  • slabladeren

Reade krobben
reade krobben

Week de reade krobben een nacht in ruim water.
Kook de bonen.
(Ze moeten nog een beet hebben.)
Afgieten en direct met saus mengen als ze nog warm zijn, dus dressing of mayonaise vermengen met mosterd, gembernat en eventueel cranberrycompote.
Studentenhaver grof hakken en toevoegen.
Op smaak maken met zout & peper.
Blokjes appel pas toevoegen voor het serveren.
Serveren op slabladeren en garneren met een hardgekookt ei en fruit.
Vlak voor het garneren halve schijfjes banaan door de salade mengen.
Het voegt een aromatische smaak toe.
Ze worden echter gauw bruin.

Bron: Lekker - Frysk

Terug