Woudbonenen linzenkerrie

Woudbonenen linzenkerrie

  • 250 g woudbonen
  • 250 g linzen
  • 200 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm vers geraspte gember
  • 1 eetl. olijfof zonnebloemolie
  • een stokje kaneel van 5 cm
  • ¾ eetl. niet te pittige kerriepoeder
  • ½ theel. komijnpoeder
  • ½ theel. gemalen koriander
  • 2 tomaten
  • zout
  • peper
  • suiker

Zet de woudboontjes een nacht in de week in een liter water.
Kook de bonen tot zacht.
Voeg zout aan einde van kooktijd toe.
Kook de linzen gaar en zacht en giet water af.
Fruit de uien, de knoflook en de gemberwortel in olie tot ui glazig is.
Voeg specerijen toe.
Bak verder gedurende een minuut op middelhoog vuur.
Leg de tomaten een paar minuten in kokend heet water.
Pel de tomaten en snijd ze fijn.
Voeg de stukjes tomaat toe.
Kook het geheel zachtjes tot puree.
Voeg de bonen, de linzen en een beetje water bij het uienmengsel.
Kook het geheel tot alle ingrediënten een smaakvol geheel vormen.
Maak verder op smaak met zout & peper en zonodig een beetje suiker.

Bron: Lekker - Frysk

Terug