Woudbonen met rijst

Woudbonen met rijst

  • 500 g woudboontjes
  • 2 dubbele kippenborsten (met bot)
  • 3 tomaten
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kleine bouillonblokjes
  • 5 stengeltjes selderij
  • 1 mespunt suiker
  • 6 eetl. olie
  • 1 theel. laospoeder
  • 1 theel. gemberpoeder of 2 cm verse gember
  • witte rijst

Zet de bonen een nacht tevoren in de week in 1½ liter water.
Kook de bonen gaar in het weekwater.
Houd het water net aan de kook, maar let erop dat de bonen niet stuk koken.
Snijd of hak het de kippenborsten in stukken.
Braad het vlees in een wok met zout en zwarte peper.
Snijd de ui en de knoflook en bak die mee.
Leg de tomaten korte tijd in kokend water, en haal de schil eraf.
Snijd de tomaten in stukken en voeg ze toe aan het vleesmengsel.
Doe er nu ook de kruiden, de suiker en de bouillonblokjes bij.
Voeg de gaar gekookte woudbonen met een beetje kookwater erbij.
Het moet een nattige brij worden.
Verwarm dit goed.
Als u een dikkere saus wilt, kunt u een aantal bonen platdrukken.
Snijd de selderij fijn.
Haal het mengsel van het vuur en doe de selderij erbij.

Bron: Lekker - Frysk

Terug