Toscaanse wintersoep, Zuppa invernale

  • 1 grote ui, gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • scheut olie
  • 3 aardappelen, in blokjes
  • 3 bouillonblokjes (liefst paddestoel)
  • 1 pastinaak, geschild en in blokjes
  • 3 tomaten uit blik, in stukken
  • halfliterblik borlotti- of witte bonen
  • ¼ groene savooienkool, in repen
  • sneden stevig brood
  • goede olijfolie

Neem niet meer pastinaak dan ik opgeef, hij is lekker maar zo zoet als pompoen, terwijl hij heel snel gaar is en uit elkaar valt.
En is hij er niet, dan neem je een aardappel extra. I che c’è, c’è (dat wat er is, is er).
Fruit de ui en de bleekselderij in een scheut olie tot de ui zacht is.
Voeg de aardappelen toe, plus 1 liter water en de bouillonblokken.
Kook een kwartier en doe er dan de pastinaak, tomaat, bonen en kool bij.
Kook nog 10 minuten.
Rooster sneden brood bruin en wrijf ze daarna in met een doorgesneden teen knoflook.
Verdeel ze over diepe borden, schenk er de soep op en giet in elk een gulle straal goede olijfolie.

Bron: Onno Kleyn

Terug