Winterposteleinsalade - I

  • winterpostelein
  • olijfolie
  • sinaasappelsap
  • peper en zout
  • mosterd

Winterpostelein is rauw als salade te gebruiken.
Lekker met een vinaigrette van olijfolie, sinaasappelsap, peper, zout en mosterd.
Voeg aan de basissla kleurige geraspte wortel en gewelde rozijnen of stukjes tomaat, feta en olijven toe.
Bestrooi de salade eventueel met wat geroosterde zonnebloempitten.

Bron: Odin recepten


Winterposteleinsalade - II

  • postelein
  • 1 bussel
  • 1 peer
  • 3 eetl. olijf- of walnootolie
  • 2 eetl. wijnazijn
  • 1 eetl. zure room of kwark
  • peper en zout
  • zonnebloempitten

Je spoelt de postelein, je snijdt de peer in kleine stukjes en je mengt alles door elkaar.

Variant
De postelein vervangen door veldsla, de zonnebloempitten door pijnboompitten en de peer door kiwi.

Bron: De Wassende Maan

Terug