Wellingtons met geroosterde pastinaak

wellingtons_pastinaak (3K)
vegetarisch
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 pakje Alpro® soya Reepjes licht gekruid
  • 400 g gemengde paddestoelen
  • 1 groene (spits) kool
  • 1 pakje Alpro® soya Cuisine
  • 1 kg pastinaak
  • 2 takjes tijm
  • 1 theel. honing
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwijder 4 mooie bladeren van de kool en snij de nerf er uit.
Kook deze 3 minuten in kokend water en leg ze hierna op keukenpapier.
Snijd de pastinaak in grove reepjes en meng deze met honing, tijm, wat olijfolie en zout & peper naar smaak.
Leg deze op een ovenschaal en rooster ze ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven, samen met de Wellingtons.
Bak voor de vulling van de Wellingtons, de paddestoelen en de knoflook en voeg na 2 minuten de reepjes en de cuisine toe.
Kook dit in tot een mooie romige massa.
Neem een bakvormpje (inhoud ca. 20 cl) of koffiekopje en plaats hierin eerst huishoudfolie, daarna het bladerdeeg en dan het koolblad zonder nerf.
Vul de kopjes vervolgens met het mengsel van de paddestoelen.
Vouw de kool en het bladerdeeg dicht.
Leg er nog een stukje kool bovenop zodat de vulling er niet uitvalt.
Keer daarna de kopjes om op een ovenschaal met vetvrij papier, en haal het kopje en de folie er weer af.
Bak deze Wellingtons ca. 25 minuten in de oven op 200 °C, bij de pastinaak.
Snijd de rest van de kool fijn, fruit de gesnipperde ui in een scheutje olijfolie en smoor daarna de kool met de ui tot beetgaar.
Breng de kool op smaak met een beetje zout & peper.
Serveer met de pastinaak en de gesmoorde groene kool.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug