Wâldbeantsjes-truffels

Wâldbeantsjes-truffels

vegetarisch, voor 15 truffels

  • 50 g Giele Wâldbeantsjes
  • 45 g gedroogde abrikozen
  • 45 g verse hazelnoten (zonder dop)
  • 100 g pure kookchocolade
  • 15 g slagroom
  • 1 theel. suiker
  • snufje zout

Kook de woudboontjes in ruim water met een snufje zout gaar.
Laat de wâldbeantsjes afkoelen.
Maal ze met de staafmixer.
Hak de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
Rooster de hazelnoten in de oven (elektrische oven: 14 minuten op stand 4 ).
Laat de hazelnoten afkoelen.
Pel het vlies eraf en hak de hazelnoten fijn.
Klop de slagroom iets op met 1 theelepel suiker.
Verwarm de kookchocolade au bain-marie.
Doe de gemalen wâldbeantsjes, de abrikozenstukjes en de geroosterde hazelnootstukjes op een diep bord.
Meng het geheel onder toevoeging van de slagroom.
Vorm er 15 balletjes van.
Haal deze voorzichtig door de gesmolten chocolade.
Laat de wâldbeantsje-truffels afkoelen.
Leg de truffels ongeveer een uur in de koelkast
Serveer de wâlbeantsje-truffels koud.

Opmerking
Met dit recept won Anneke Bontekoe in 2007 de wâldbeantsjes-receptenwedstrijd.

Bron: Lekker - Frysk

Terug