Wâldbeantsje-semur

Oosters op z´n Fries

Wâldbeantsje-semur

  • 500 g woudboontjes
  • 250 g rundergehakt
  • 200 g kokoscrème (santen)
  • 5 stuks rode lomboks (= Spaanse pepers)
  • 3 tomaten
  • 4 tenen knoflook
  • 4 sjalotten
  • 2 tabletten rundvleesbouillon
  • 2 theel. kristalsuiker
  • 3 eetl. olijfolie

Zet de bonen een nacht tevoren in de week in 1½ liter water.
Kook de bonen gaar in het weekwater.
(Houd het water net tegen de kook aan, maar voorkom dat de bonen stuk koken.)
Maal fijn in de blender: de rode lomboks, de tomaten, de knoflook en de sjalotten
Braad het gehakt met de olijfolie gaar.
Voeg daaraan de fijn gemalen kruiden toe.
Doe daarbij de kokoscrème, de rundvleesbouillon en de suiker tot alles kookt.

Bron: Lekker - Frysk

Terug