Vergeten groenten voor de herfst

Vergeten groenten voor de herfst

voor 2 personen

  • 500 g schorseneren
  • 1 citroen
  • klontje goede boter
  • 1 eetl. bloem
  • 20 cl melk
  • kurkuma
  • een snuifje currypoeder
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot

Eerst en vooral draag handschoenen voor het schoonmaken van de groenten.
Schil ze met een dunschiller en leg ze in water met een halve uitgeperste citroen.
Was deze groenten.
Kook ze in ruim water beetgaar met de andere halve uitgeperste citroen en voeg wat kurkuma toe voor de gele kleur.
Maak een roux met de boter, bloem en melk en kruid de saus naar smaak.
Giet de schorseneren af en voeg deze bij de saus, serveer deze heerlijke groenten zeer warm.

Opmerking
Schorseneren wordt toegepast als groente die voor de Tweede Wereldoorlog vrij algemeen gegeten werd maar na de oorlog in diskrediet is geraakt, mogelijk door zijn bewerkelijkheid. Bij het schillen van de langwerpige, donkere wortels komt namelijk een kleverig melksap vrij. Dit feit heeft de groente de bijnaam "keukenmeidenverdriet" of "huisvrouwenleed" opgeleverd.

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug