Varkensvlees met koolraap gemarineerd

  • 450 g varkensvlees in blokjes
  • 1½ dl appelwijn of appelsap
  • 4 eetl. wijnazijn of appelazijn
  • 1 fijngehakt sjalotje
  • 1 theel. tijm
  • wat zout & peper
  • 3 kleine uien
  • 600 g koolraap
  • 600 g geschrapte krieltjes
  • 2 appels
  • 50 g bakboter
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theel. tijm
  • 1 eetl. honing

Marineer de varkensvleesblokjes 1 nacht in appelwijn of appelsap, wijnazijn of appelazijn, sjalotje, tijm, zout & peper.
Snij de uien in partjes en de koolraap in blokjes of reepjes.
Schraap zonodig de krieltjes en snij de appels in partjes.
Verhit in de roerbakpan de bakboter en bak het (drooggedepte) vlees hierin al omscheppend bruin.
Bak de uien mee, pers de knoflook erboven uit, strooi er een halve theelepel tijm over, voeg de koolraap en aardappelen toe en bak alles op hoog vuur al omscheppend 5 minuten.
Zeef de marinade en voeg de honing toe.
Laat het gerecht 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
Schep af en toe om.
Warm tot slot de appelpartjes mee.
Breng op smaak met zout & peper.

Bron: Tournedos.nl
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug