Varkenskotelet met aardappel, pastinaak en peren

  • 4 spieringkoteletten
  • gedroogde rozemarijn
  • 1 teentje gehakte look
  • 2 dl olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • peper
  • zout
  • 2 pastinaken
  • 2 grote vaste peren
  • 12 mooie stevige aardappelen

Maak marinade door de olijfolie te mengen met citroensap, peper, zout, look en rozemarijn.
Kerf de koteletten lichtjes in en marineer ze minimum 1 uurtje.
Schil de pastinaak en snij in niet te dunne schijven.
Schil de peren, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis.
Schil de aardappelen en snij ze ook in niet te dunne schijven.
Was alle groenten.
Verwarm de oven tot 230 °C.
Neem een mooie braadslede, smelt er wat boter in en bak de spieringkoteletten langs alle zijden mooi bruin.
Verdeel er alle groenten en de marinade over.
Dek af met aluminiumfolie of een deksel.
Plaats gedurende 45 minuten in de oven van 180 °C.
Serveer in de braadslede op tafel.

Jerryke

Terug