Tortilla's met warmoes

  • 1 bos warmoes (snijbiet)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • olie om in te bakken
  • 350 g gekookte kidneybonen, uit pot of blik
  • 1 dl tomatensaus (gezeefde tomaten of taco - saus, mild)
  • 4 tortilla's, kant en klaar
  • 1 tot 2 eetl. tacokruiden of Mexicaanse kruiden
  • geraspte kaas
  • ½ dl zure room
  • 75 g feta, in kleine stukjes of blokjes

Bak ui in olie in ruime pan, voeg in stukjes gesneden warmoes toe en laat dit slinken.
Voeg uitgelekte bonen, tomatensaus en de kruiden toe.
Laat het geheel op een laag pitje doorwarmen.
Bak ondertussen de tortilla's in een koekenpan totdat ze wat opbollen aan beide kanten.
Leg de gebakken tortilla's op een bord, schep in het midden een schep warmoes - bonenmengsel en voeg er per tortilla (een achtste of een vierde deel van de) feta, zure room en geraspte kaas naar smaak toe.
Rol de tortilla's op en smullen maar.
Lekker met een frisse salade.
Variatie met champignons.
Voor dit gerecht kan u ook stukjes champignon of portabella meebakken en deze in plaats van de feta toevoegen.

Bron: De Wassende Maan

Terug