Topinamboerwafels

Topinamboerwafels

voor 4 wafels

  • 2 eieren
  • 150 g meel/bloem
  • snuf zout
  • ½ theel. peper uit de molen
  • 1 snuf gemalen koriander
  • 15 cl melk
  • 400 g aardperen, geschild en grof geraspt
  • olie voor het wafelijzer (arachide- of koolzaadolie)

Wij maken dit met een ouderwets gietijzeren wafelijzer op het vuur van het fornuis.
Het is een klusje van niks, deze wafels maken.
Doe alle ingrediënten, uitgezonderd de aardpeer, in een kom en maak er met een mixer een mooi beslag van.
Meng dan de aardpeerrasp erdoorheen.

Topinamboerwafels - 2
Vul de onderste helft en spreid het een beetje …
Topinamboerwafels - 3
… dichtklappen, wat aandrukken en zachtjes bakken.

Verhit het wafelijzer voor.
Smeer de binnenkant, beide helften, in met olie.
Spreid een paar eetlepels deeg uit over het ijzer.
Druk desgewenst wat langs de randen.
Doe het ijzer dicht, druk het wat aan en bak tot het goudbruin is.
Check en keer het ijzer af en toe om.
Het bakken duurt misschien vijf minuten.
Wip de wafel er met behulp van een mes uit.
Smeer het weer in met olie en bak de volgende wafel.

Topinamboerwafels - 4
Tussendoor even checken …
Topinamboerwafels - 5
… en voilá, mooie bruine wafel(s).

Opmerkingen
Kan met allerlei groenten worden gemaakt, dus ook wortels, pastinaak, pompoen, in de zomer met courgette.
Wij hebben korianderpoeder gebruikt in plaats van nootmuskaat, zoals in het oorspronkelijke recept.
Wij hebben geen witte bloem, maar biologische woudkorenmix gebruikt, waar we ook brood van bakken.

Bron: Kraut & Rüben
Gepubliceerd door: MergenMetz

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug