Topinamboersoepje met serranoreepjes en hazelnoot

voor ± 6 personen

  • 500 g topinamboers
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 2 plakken serranoham
  • 50 g gepelde hazelnoten
  • 1 eetl. boter

Schil de aardperen.
Dat levert wel flink verlies op, want hun schonkebonkige uiterlijk helpt niet.
Het zuinige alternatief is 5 minuten blancheren in kokend water, koud spoelen en de schil eraf wrijven.
Zet ze net onder water en kook ze gaar, met de teen knoflook.
Pureer met de staafmixer en voeg net zo veel water toe om het soepig te maken.
Breng op smaak met zout & peper.
Snijd de ham aan lucifertjes.
Bak de hazelnoten in de boter goudbruin.
Blijf erbij, het kan opeens heel hard gaan.
Draai ze tot kruim in de keukenmachine.
Verdeel de ham over kopjes, schep er soep op en bestrooi met de gemalen hazelnoten.

Bron: Onno Kleyn

Terug